Dertig mensen bij workshop mozaiek 2017

Bijna 30 mensen hebben dinsdagavond 17 oktober een mooie mozaiektegel gemaakt ter nagedachtenis van iemand die overleden is. Zowel kinderen als volwassenen maakten, onder begeleiding van Annemarie Sybrandy, iets voor hun opa, oma, partner of kind die hen in het verleden is ontvallen. Met kleur, afbeelding of vorm werd uiting gegeven aan de herinneringen. Op dinsdagavond 31 oktober zijn alle tegels te zien tijdens de Allerzielen Viering op de Westerbegraafplaats in IJmuiden. Vanaf 18.30 to 21.00 bent u welkom, natuurlijk vooral ook om aan de hand van de mooie rituelen zelf iemand te herinneren.

Viering 2017

Dit jaar vindt de Allerzielen Velsen Verlicht viering plaats op DINSDAGAVOND 31 oktober op de WESTER BEGRAAFPLAATS in IJmuiden.

Voorafgaand aan de Allerzielenviering organiseren we op dinsdag 17 oktober 2017 een workshop waarbij op een creatieve manier aan de herinnering van een dierbare wordt gewerkt. De workshop vindt plaats in de gemeentelijke wijkpost aan de Wijnoldy Daniëlslaan 53 te Santpoort-Zuid. Onder leiding van Annemarie Sybrandy kunt u een moziek maken ter nagedachtenis van uw dierbare(n). De avond begint om 19.00 uur.

De vrijwilligersavond staat gepland op donderdagavond 19 oktober eveneens in de wijkpost te Santpoort-Zuid. De avond begint op 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

Voor omwonenden van de Westerbegraafplaats organiseren we op donderdagavond 5 oktober een informatieavond in Buurthuis De Brulboei. De avond begint om 19.30 uur.

Brainstorm Allerzielen Velsen 2017

Helaas is de viering Allerzielen Velsen Verlicht 2016 niet doorgegaan. Bestuur, projectgroep en gemeente willen in 2017 opnieuw een viering organiseren. In het begin van 2017 vindt een brainstorm plaats over vorm, organisatie en locatie van de nieuwe viering. Binnenkort leest u hier meer over op onze website.

Vrijwilligers gezocht 26 oktober 2016

Op woensdag 26 oktober vindt voor de achtste keer de Allerzielen Velsen Verlicht viering plaats, dit jaar voor het eerst op de Westerbegraafplaats in IJmuiden. De begraafplaats wordt sfeervol ingericht met licht, klank, vuur en kunst, met als doel gezamenlijk de doden te herdenken en herinneringen te delen.

De Stichting Allerzielen Velsen Verlicht is op zoek naar vrijwilligers die op de avond zelf ondersteuning willen geven. Zij ontvangen de bezoekers bij de kunstonderdelen of voorzien ze van een kopje koffie, thee of chocolademelk. Belangrijk is dat bezoekers die komen om hun overleden dierbaren te herdenken gastvrij worden ontvangen en op hun gemak worden gesteld.

Tevens heeft de Stichting behoefte aan mensen die overdag kunnen helpen met het opbouwen van de viering, zoals het neerzetten van de vuurkorven, de fakkels, opbouwen van de kunstonderdelen, vervoer van materialen, kortom alles wat nodig is om te zorgen dat de bezoekers een goede viering krijgen.

Ook voor het afbouwen op 27 oktober zijn vele handen nodig.

Op woensdag 19 oktober vindt in de gemeentelijke wijkpost, W. Daniëlslaan 53 in Santpoort-Zuid, een informatieavond plaats voor de vrijwilligers. Toegelicht wordt wat Allerzielen Velsen Verlicht inhoudt en wat de werkzaamheden voor de vrijwilligers zijn en deelnemers kunnen aangeven waar hun interesse ligt.

Voor meer informatie en om de sfeer te proeven is er de site www.allerzielenvelsen.nl.

Aanmelden kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor meer informatie: 0255-523086.

Pagina 1 van 5