Programma 2016

Allerzielen Velsen Verlicht op de Westerbegraafplaats in IJmuiden

Op woensdag 26 oktober vindt de Viering Allerzielen Velsen Verlicht plaats voor het eerst op de Wester begraafplaats in IJmuiden. Het thema van de avond is Licht en Duisternis. De begraafplaats wordt voor de viering aangekleed met licht, vuur, klank en kunst. Het doel van de avond is de doden gezamenlijk te herdenken om wie ze waren en om herinneringen te delen. De begraafplaats krijgt als betekenis als een plek van ontmoeting.

Kunst en rituelen zijn belangrijke onderdelen van de viering. De kunstuitingen hebben een open, interactieve vorm, zodat u er zelf aan deel kan nemen.

Naast vertrouwde rituelen, zullen dit jaar ook verrassende nieuwe rituelen kunnen worden ervaren. Zo kan in het baarhuisje in de verbeelding een portret worden gemaakt. Een nieuw ritueel is het herdenen van overleden baby’s en kinderen en ook kuntt u mensen die op zee zijn gebleven, herdenken.

De avond vindt plaats op woensdag 26 oktober van 18.30 uur tot 21.30 uur.

Informatieavond donderdag 13 oktober in De Brulboei

Op donderdag 13 oktober vindt in buurthuis de Brulboei, Kanaalstraat 66 in IJmuiden, van 19.30 tot 21.30 uur een informatieve avond plaats voor iedereen die verder geïnformeerd wil worden over de inhoud van de avond, de verkeersmaatregelen en plannen mbt verlichting in de straten om de begraafplaats heen.

Het mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u een bijdrage leveren aan de viering: Het rekeningnummer van de Stichting Allerzielen Velsen Verlicht is NL77RABO0126617716.
De Stichting heeft de ANBI-status.