Over ons

In 2009 vond de eerste Allerzielenviering nieuwe stijl in Velsen plaats op begraafplaats De Biezen in Santpoort-Noord. Die viering werd begeleid door Ida van der Lee. Zij ontwikkelde het concept Allerzielen nieuwe stijl. 

Twee jaar later is de Stichting Allerzielen Velsen Verlicht opgericht om de voortgang van de Allerzielenviering in Velsen te waarborgen en de financien te beheren.

Bestuur:

In het stichtingsbestuur hebben per 2018 zitting: Alice Loeters (voorzitter) en Lex Bekker (penningmeester).

In verband met o.a. verhuizing zijn er per 01-04-2018 een drietal vacatures in het bestuur waaronder die van secretaris en algemeen bestuurslid. Heeft u interesse, neem dan contact op met Alice Loeters via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . of bel 0255-523086.

Projectgroep:

De coördinatie van de viering is in handen van de projectgroep, met als voorzitter Patricia Verboom. In de projectgroep 2018 hebben verder zitting Marcel van Soest namens het wijkteam van de gemeente Velsen, Annemarie Sybrandy (artistiek leider) en Jolanda Ouwehand. Ook in deze projectgroep is ruimte voor nieuwe leden en een vrijwillig ritueel begeleider.

Graag verwijzen wij u voor een overzicht van de vacatures naar hieronder. 

Om een viering mogelijk te maken worden op de dag zelf en bij de voorbereidingen vele andere vrijwilligers ingezet. Heeft u interesse om als dagvrijwilliger de viering te ondersteunen? Via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunt u zich aanmelden. Dank u wel!

 

April 2018

 

BESTUURSLEDEN EN PROJECTGROEPLEDEN GEZOCHT

Bestuur

Het Stichtingsbestuur is verantwoordelijk voor de randvoorwaarden die een viering mogelijk maken, zoals de financiën, communicatie in- en extern, zorgdragen voor vergunningen. Het bestuur werkt nauw samen met de uitvoerende projektgroep. Beiden bestaan uit vrijwilligers.

Het bestuur vergadert ongeveer zes keer per jaar, met name in de periode september/oktober.

Periodiek worden de bijeenkomsten van de projectgroep bijgewoond en is het bestuur actief in de voorbereidingen, de dag zelf en de afbouw.

Projectgroep

De leden van de projectgroep zijn o.a. verantwoordelijk voor het bedenken, uitwerken en maken van nieuwe en bestaande kunstrituelen. Tevens dragen zij gezamenlijk de verantwoording voor een goed verloop van de algemene voorbereidingen, de opbouw, de viering zelf en de afbouw.

Om de viering mogelijk te maken worden op de dag zelf en in de voorbereiding vele andere vrijwilligers ingezet. Het werven en coördineren van de vrijwilligers is tevens in handen van de projectgroep.

De projectgroep vergadert vanaf april gemiddeld 1x per maand, vanaf september gemiddeld 2x per maand, vanaf oktober in principe wekelijks. Het maken van de kunstobjecten en voorbereiden van rituelen zal veelal in september en/of oktober plaatsvinden.

Binnen zowel bestuur als projectgroep zijn wij op zoek naar nieuwe leden.

VACACTURES

Het bestuur is op zoek naar 3 nieuwe bestuursleden (man/vrouw).

Belangrijk is affiniteit met het werk van de Stichting.

Een pre is:

• Kennis van fondswerving, donaties en subsidies

• Kennis van actief gebruik van social media / website

• Ervaring met werken met en in een vrijwilligersorganisatie

• Goede communicatieve vaardigheden

De projectgroep is op zoek naar minimaal twee, bij voorkeur drie nieuwe leden met o.a. de verantwoordelijkheden (een combinatie is ook mogelijk):

Catering (man/vrouw)

o Taak: De inwendige mens van alle AVV-leden en overige vrijwilligers, in totaal ca. 65 personen, wordt op de dag van de viering door u en uw 'hulpvrijwilligers' verzorgd.

U bent verantwoordelijk voor o.a. inkoop/(regelen) lunch/warme maaltijd. Tijdens de viering bent u verantwoordelijk voor het Cateringsplein waar bezoekers tezamen komen voor een kop koffie of thee met wat lekkers.

Secretariaat en organisatie (man/vrouw)

o Taak: Het notuleren van projectgroepoverleggen, het opstellen en bijhouden van actielijsten en bijbehorende planningen m.b.t. de viering en andere voorkomende administratieve/coördinerende werkzaamheden.

Technische 'handige handen' (man/vrouw)

o Taak: Het maken (meedenken/zagen/timmeren/schilderen/monteren/plaatsen/etc. etc.) van kunstrituelen i.o.v. en i.o.m. de artistiek leider. Gewenst zijn twee linkerhanden, de kandidaat is bij voorkeur technisch onderlegd, weet van aanpakken en is niet bang voor vuile handen.

Ritueelbegeleider (man/vrouw)

o Taak: Tezamen met de overige leden van de projectgroep en onder supervisie van de artistiek leidster bedenken en in een draaiboek uitwerken van nieuwe rituelen bij de kunst. Ook het verfijnen van bestaande rituelen behoort tot de taken van de kandidaat.

De kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met het bedenken en uitvoeren van rituelen rondom sterven en herdenken in combinatie met kunst.

Belangrijk is dat kandidaten over voldoende tijd en kennis beschikken, nodig voor het goed kunnen vervullen van de (voorbereidende) taken. Tevens is beschikbaarheid/aanwezigheid op alle dagen in de week van de viering een vereiste.

Voor alle vacatures geldt dat het vacatures op vrijwillige basis betreft.

Interesse in of informatie gewenst over één van bovenstaande vacatures?

Bestuursvacature: Neem dan contact op met Lex Bekker, penningmeester (0255-512864) of met Alice Loeters, voorzitter (0255-523086), of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Projektgroepvacature: Graag uw mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Patricia Verboom, voorzitter Projectgroep.

Graag ronden wij eind april 2018 de gesprekken met kandidaten af en gaan we vanaf mei 2018 van start met de voorbereidingen.

 

 

rij-lichtjes